totul pas cu pas

 

Tot ce doreati sa stiti - in 10 pasi

Vreau sa programez o consultatie!Consultatie.html
Cum ne gasiti

Primul pas este de a lua legatura cu noi. Competati formularul din rubrica “Vreau sa programez o consultatie” aflat in dreapta ecranului.

Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil si vom stabili impreuna data la care va avea loc consultatia initiala, in Timisoara.


Pasul doi - histerosalpingografia. Daca nu ati facut-o deja, va trebui sa luati legatura cu medicul dumneavoastra ginecolog si, la indicatia acestuia, sa efectuati o histerosalpingografie. Aceasta este o investigatie prin care se determina cu exactitate daca si unde sunt infundate trompele dumneavoastra uterine. Veti primi o radiografie si un rezultat din partea medicului ginecolog, pe care va rugam sa le aduceti la consultatie.


Pasul trei - consultatia initiala. In cadrul acesteia vom stabili cel mai bun tratament pentru dumneavoastra in functie de particularitatile fiecarui pacient. Vom discuta despre asteptarile dumneavoastra si despre ce inseamna o repermeabilizare de succes. Operatia de repermeabilizare restabileste continuitatea trompei uterine, si permite spermatozoizilor sa ajunga la ovulul dumneavoastra pentru a-l fecunda. Instalarea sarcinii depinde insa de un numar de alti factori si de aceea permeabilitatea trompelor nu este egala cu aparitia sarcinii. Vom discuta impreuna toate aspectele implicate.

Tot in cadrul consultatiei initiale vom discuta despre riscurile ce le prezinta o interventie chirurgicala si vom avea timp sa clarificam orice nelamuriri aveti cu privire la operatie.


Pasul patru - programarea pentru operatie. Daca acest tip de interventie este solutia cea mai buna pentru dumneavoastra, va vom programa pentru operatie. Va vom contacta telefonic din timp pentru a va comunica data operatei.


Pasul cinci - consultul de anestezie.  Medicul anestezist va va consulta si va discuta cu dumneavoastra despre riscurile anesteziei generale, acesta fiind tipul de anestezie indicat pentru interventia pe trompele uterine. Vi se vor recolta proble de sange pentru analize si veti face o electrocardiograma precum si o radiografie toracica.


Pasul sase - pregatiri pentru operatie. In ziua de dinaintea operatiei va trebui sa luati cateva masuri pentru a asigura ca interventia se va desfasura in conditii ideale. Veti fi informata cu ocazia consultatiei initiale despre aceste masuri si puteti citi mai multe detalii aici.


Pasul sapte - ziua operatiei. In ziua operatiei, sunteti asteptata in Clinica de Chirurgie Vasculara - Compartimentul de Microchirurgie la ora 7:30. Veti fi preluata de un medic rezident care va intocmi procedurile de internare, dupa care veti fi condusa catre un salon pentru pacienti. La ora programata, veti fi condusa la sala de operatii, unde veti primi o anestezie generala si va avea loc interventia chirurgicala. Aceasta dureaza de obicei intre 2 si 3 ore, avand in vedere ca se foloseste tehnica microchirurgicala, extrem de minutioasa.

Sub anestezie generala, se practica o incizie mica, de 5-6 cm lungime, intre buric si pube, prin care putem sa avem acces la trompele dumneavoastra uterine. Pe tot parcursul operatiei vom lucra sub microscopul operator, cu instrumente extrem de fine concepute special pentru microchirurgie. Dupa ce identificam segmentul de trompa uterina intrerupt, il excizam si verificam daca trompa este permeabila si pe intreg restul portiunii sale, dupa care folosind tehnica microchirurgicala refacem continuitatea trompei. La final, verificam inca o data permeabilitatea ei si documentam acest lucru cu poze intraoperatorii facute prin microscopul operator.

Dupa incheierea operatiei, veti ramane cateva ore sub supravegherea atenta a medicilor anestezisti, iar apoi veti fi adusa inapoi in salon.


Pasul opt - perioada post-operatorie. Dupa operatie veti primi un tratament individualizat care sa asigure ca nu aveti nici un fel de durere in urma operatiei. Veti urma acest tratament sub supraveghere medicala internata in clinica noastra, pana cand tranzitul intestinal se reia si puteti sa va deplasati fara dificultate, moment dupa care puteti parasi spitalul.


Pasul noua - ingrijirea plagii. Incizia de la nivelul abdomenului este suturata (cusuta) folosind fire speciale, pe care corpul dumneavoastra le absoarbe si care sunt plasate in asa fel incat sa asigure cel mai bun rezultat estetic si fara a fi nevoie de a fi indepartate ulterior. Veti purta un pansament special care va permite sa faceti dus, fara a fi nevoie sa-l schimbati. La o saptamana dupa ce plecati din spital, puteti indeparta singura pansamentul, fara sa mai fie nevoie de alte pansamente.


Pasul zece - controlul post-operator. Inca de la plecarea din spital va vom programa pentru doua consultatii, asa incat sa putem urmari impreuna vindecarea completa a inciziei. Impreuna cu medicul dumneavoastra ginecolog vom verifica la aproximativ o luna permeabilitatea trompelor, prin refacerea histerosalpingografiei. In peste 95% din cazuri, aceasta arata trompe perfect permeabile, datorita utilizarii tehnicii microchirurgicale. Ulterior, impreuna cu medicul dumneavoastra ginecolog, veti stabili cea mai buna conduita pentru instalarea sarcinii dorite.


Iar la final... asteptam sa ne anuntati vestea cea buna!

 

    Acasa | Cui ne adresam | Cum se intampla | Pas cu pas | Cine suntem | Date stiintifice             Copyright © 2008-2011.